gif
gif

B-Vit Komlex

B-Vit Komlex
Cikkszám: szgy80130451
Fogyasztói ár: 2 975 Ft
Nettó ár: 2 343 Ft
Db:  

Kívángság listára


Szállítási idő
/munkanap/
Díja Értékhatár
4-8 nap 1480 Ft 18800 Ft felett ingyenes
2-3 nap 1680 Ft 28800 Ft felett ingyenes
1 napon belül 3880 Ft 48800 Ft felett ingyenes

Összetétel: 
élesztõk, növényi eredetû származékok, ásványi anyagok, hús és állati származékok, olajok és zsírok, magnézium-sztearát. 

Adalékanyagok kg-ként: 1 tablettában:
Tápértékkel rendelkezõ adalékanyagok:
tiamin-hidroklorid (B1-vitamin): 166,67 g 100 mg
riboflavin (B2-vitamin): 41,67 g 20 mg
piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin): 166,67 g 100 mg
cianokobalamin (B12-vitamin): 0,83 g 500 μg
folsav: 16,67 g 10 mg
biotin: 16,67 g 10 mg

Beltartalom:
Nyersfehérje: 35,8%
Nyersolajok és -zsírok: 1,7%
Nyersrost: 33,3%
Nyershamu: 7,2%

Felhasználási terület:
B-vitaminhiány pótlására, amely idegrendszeri, kardiovaszkuláris vagy bõrtünetekben nyilvánulhat meg. A B-vitaminok a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserét szabályozó enzimrendszer nélkülözhetetlen elemei. Hiányuk elsõsorban fertõzõ betegségek, éhezés, emésztési zavarok vagy egyoldalú takarmányozás esetén alakul ki. 
A B1-vitamin a szénhidrát-anyagcsere különbözõ reakcióinak koenzimjeként jelentõs. Csökkent felvétele vagy tiamin-antagonista anyagok jelenléte a takarmányban esetén szív-ér rendszeri vagy idegrendszeri zavarok léphetnek fel. 
A B2-vitamin különbözõ enzimek, pl. a légzési láncban résztvevõ flavoproteinek koenzimje. Hiánya esetén csökkent étvágy, növekedési zavar, szõrhullás, anémia, vagy súlyosabb esetben akár neuropátia is megfigyelhetõ. 
A B6-vitamin a fehérjék és aminosavak anyagcseréjében játszik fontos szerepet. Hiánya esetén anémia, vagy súlyosabb esetben akár neuropátia is jelentkezhet. 
A B12-vitamin elengedhetetlen a sejtnövekedés és a sejtosztódás folyamata során. Hiányakor növekedési zavarok, étvágytalanság, a vérkép megváltozása (anémia), fénytelen szõrzet és esetleg neurológiai zavarok (izgatottság, koordinációs zavar) detektálható. 
A biotin számos enzim alkotóeleme, elsõsorban a fehérje-anyagcsere szempontjából lényeges. Nélkülözhetetlen a bõrepithel alapját adó keratin, a szõr és a körmök képzéséhez. Hiánya esetén bõr- és szõrproblémák, illetve az újszülött egyedek csökkent vitalitása figyelhetõ meg. 
A folsav metilcsoport-szállítóként számos anyagcserefolyamatban kulcsfontosságú szerepet tölt be. A folsavhiány csökkent étvágy, a vérkép megváltozása, az immunrendszer gyengülése, illetve az újszülött egyedek csökkent vitalitása formájában jelenhet meg.

Etetési útmutató:
A tablettákat közvetlenül szájon át, vagy jutalomfalatba rejtve, esetleg a takarmánnyal együtt apróra törve kell beadni.

Javasolt adag:
Kutya: 1 tabletta/ 10 ttkg, napi egyszer.
Macska: ½-1 tabletta /5 ttkg, napi egyszer.

Az alkalmazás idõtartamát az állatorvos határozza meg, mely alapvetõen a vitaminhiány okától és súlyosságától függ. Általában többhetes kúra alkalmazása szükséges. 

Tárolás: 
Hûvös, száraz helyen tartandó. Gyermekek elõl gondosan el kell zárni!